U ugostiteljstvu se često susreće priprema hrane koja se ne prodaje odmah nego se koristi u drugim proizvodima ili se prodaje u dijelovima.

Primjeri su:

  • Torte i kolači
  • Bule za pizzu
  • Kruh, peciva i sl.

U modulu Proizvodnje klikom na Dodaj otvaramo praznu formu te unesemo “Temelj” i “Datumradnog naloga.

Za proizvod dodamo npr. artikl “Torta čokolada”, a u utrošak materijala unesemo koliko čega smo potrošili za izradu.
Ako želimo imati mogućnost prodaje samo jednog komada torte, izradit ćemo prodajni artikl “Komad čokoladne torte” te mu u normativ dodati npr. 0,1 kom “Torta čokolada”
Sada možemo prodavatiKomad čokoladne torte” te će se sa skladišta skidati 0,1 kom “Torta čokolada”

Druga korisna situacija gdje možemo koristiti Proizvode i Proizvodnju je kod situacija gdje ne možemo točno unaprijed znati utrošak materijala nego ga evidentiramo naknadno.

Primjeri za to su :

  • Doručci u hotelima
  • Banketi
  • Dnevna jela

Time smo na skladište stavili Proizvode, a rasknjižili materijal tj. namirnice. Kada provedemo Obradu, prodani proizvodi će biti skinuti sa skladišta i doći na nulu.

Vaše mišljenje

Da li je ovo bilo korisno?

Da Ne
Označili ste da vam ova stranica nije pomogla..
Možete li objasniti zašto? Hvala!
Hvala na vašem mišljenju!

Pošalji svoje mišljenje o ovoj stranici.

Molimo, nemojte ovo koristiti za podršku.
Kontaktirajte podršku

Pošalji komentar